Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

RCA mai scump din 2012

Dupa ce in anul 2011 politele RCA s-au ieftinit cu peste 20%, in primul semestru al anului 2012, primele de asigurare vor creste cu aproximativ 5%. Aceasta scumpire este motivata atat de daunele cu valori mari care au fost platite de catre asiguratori in 2011, cat si de deprecierea monedei nationale fata de principalele valute (in special Euro).

Ca atare, daca soferii romani au platit in 2011 o prima pentru o polita RCA cu valoarea medie de 472 lei, in anul 2012 costul aceleiasi polite RCA va fi de 500 lei.

Cu toate acestea, companiile asiguratoare vor scumpi pretul mediu al politei RCA nu inseamna ca toti soferii vor plati mai mult pentru asigurarea autovehiculului in anul 2012. Introducerea sistemului bonus-malus in 2010 ii recompenseaza pe soferii care nu au cauzat accidente cu reduceri substantiale. Mai mult decat atat, in afara de pretul mediu stabilit, companiile care vand polite RCA tin cont si de alti factori cum ar fi: varsta soferului, puterea masinii, localitatea in care este inmatriculat autovehiculul.

O modalitate de a evita sa platiti mai mult pentru polita RCA in 2012 este folosirea portalurilor de vanzare online. Acestea va ofera posibilitatea de a compara preturile oferite de mai multi asiguratori si de a alege polita RCA care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

26.03.2012

inapoi