Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

Stiati ca?

Societatea de asigurare emitenta a unei polite RCA are obligatia sa despagubeasca partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma unui accident produs prin intermediul vehiculului asigurat, conform pretentiilor formulate in cererea de despagubire.

 

Se acorda despagubiri in forma baneasca, fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA si in fara sa se depaseasca perioada de valabilitate a politei RCA, pentru:

a) vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter

patrimonial;

b) pagube materiale;

c) pagube reprezentand consecinta lipsei de folosinta a vehiculului avariat;

d) cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

 

Deasemenea indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA pentru:

1. Daunele produse de dispozitivele sau instalatiile cu care a fost echipat vehiculul, inclusiv pentru desprinderea accidentala a remorcii ori a atasului tractat de vehicul;

2. Prejudicii produse din culpa conducatorului vehiculului asigurat RCA, inclusiv in cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului:

- a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului;

- nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul respectiv;

3. Cazul in care persoanele care solicita despagubiri pentru vatamari corporale sunt membri ai familiei asiguratului, conducatorului auto sau ai oricarei altei persoane a carei raspundere civila este angajata intr-un accident de vehicul.


29.10.2012

inapoi