Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

Reclamatii privitoare la RCA in 2011

Numarul de reclamatii primite de catre Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor in primele noua luni ale acestui an a scazut cu aproximativ 15% comparativ cu aceeasi perioada din 2010.

Cu toate acestea, majoritatea covarsitoare a acestor reclamatii se refera la politele RCA (aproximativ 95%). Reclamatiile vizeaza mai ales intazieri in plata daunelor, respingerea dosarelor de dauna fara motive intemeiate si altele.

Datorita acestor aspecte, Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor a decis efectuarea unor modificari in legislatia referitoare la politele de tip RCA. Aceste modificari, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2012 vizeaza imbunatatirea sistemului de plata a despagubirilor si o mai buna protectie atat pentru titularii politelor RCA, cat si pentru partile vatamate.

Dintre modificari amintim: scurtarea termenului in care asiguratorul poate anunta titularul politei RCA si parta vatamata ca are intentia de a efectua investigatii cu privire la modul de producere al accidentului de la 10 la 5 zile, posibilitatea de a solicita asiguratorului plata unor penalitati de intarziere in valoare de 0,2% pe zi daca plata este intarziata nejustificat, precum si penalitati pentru respingerea nejustificata a dosarelor de daune. De asemenea, tot incepand cu 1 ianuarie 2012, sistemul bonus-malus aplicabil pana in prezent doar conducatorilor auto persoane fizice se va extinde si asupra persoanelor juridice.

27.02.2012

inapoi