Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

Polita RCA va fi ca o polita CASCO


Inca de la inceputul anului 2012 cei mai importanti asiguratori auto au crescut preturile politelor RCA cu pana la 28%. Schimbarile legislative anuntate pentru anul 2013 vor aduce scumpiri mai mari ale politelor obligarorii RCA.

In momentul de fata cea mai ieftina polita RCA este cu pana la 100 lei mai scumpa fata de luna martie 2012. Incepand cu anul viitor vorm avea o polita RCA exact ca o polita CASCO, odata cu implementarea sistemul de decontare directa pentru RCA. Acest sistem ar trebui sa reduca perioada maxima de decontare la 60 de zile(RCA). Pe scurt, potrivit noilor reglementari va trebui sa ne adresam direct societatii la care am incheiat propria asigurare RCA. Aceasta va face plata catre asigurat urmand ca, ulterior, sa-si recupereze banii printr-un sistem de decontare automata de la asiguratorul soferului cu care a intrat in coliziune.

Odata cu modificare sistemului, cumparatorul politei RCA va fi si beneficiarul, ceea ce inseamna ca se va gandi mai bine innainte sa cumpere o polita RCA la carui cost este mai mic decat media pietei.

11.10.2012

inapoi