Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

Polita RCA

Inceputul anului viitor ne aduce schimbari majore in ceea ce priveste polita de asigurare obligatorie RCA. In caz de accident soferul pagubit, va putea sa-si repare masina pe propria polita de asigurare RCA, ulterior urmand ca societatea sa-si recupereze prejudiciul de la societatea care a emis polita RCA a vinovatului. Aceasta modificare reprezinta raspunsul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la numeroasele plangeri venite din partea soferilor care nu erau despagubiti in baza politei RCA.

Reprezentantii societatilor de asigurare cred ca acest tip de polita RCA va duce la disparitia politei CASCO (polita de asigurare facultativa), asa cum s-a intamplat in Italia.

Unele societati de asigurare deja au inceput sa emita acte aditionale la politele RCA care cuprind si alte riscuri, riscuri pana de curand cuprinse intr-o polita facultativa. Oficialii spera ca prin aceasta schimbare, proprietarii masinilor nu vor mai opta pentru cea mai ieftina polita RCA, ci vor opta pentru un companie care va acorda despagurirea repede si acopera toate daunele. O astfel de schimbare poate duce la scumpirea politei RCA.

22.11.2012

inapoi