Stiri online din asigurari (rca, casco, locuinte, medicale, etc)

inapoi

Modificari legislative privitoare la polita RCA

Incepand cu 1 ianuarie 2012, intra in vigoare noile prevederi referitoare la asigurarea de tip RCA, aprobate prin Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor nr. 14/2011.

Cea mai importanta prevedere a acestui act normativ este aceea ca societatile emitatoare ale politelor RCA vor plati despagubiri daca intarzie nejustificat plata daunelor, daca depaseste termenul de 3 luni de la avizarea daunei prevazut pentru notificarea detinatorului politei RCA si a partii vatamate cu privire la respingerea dosarului de daune si la motivele acestei repsingeri sau daca diminueaza nejustificat cuantumul daunelor.

De asemenea, incepand cu aceeasi data s-a redus termenul in care compania emitatoare a politei RCA are obligatia de a a notifica asiguratul si partea vatamata cu privire la intentia sa de a desfasura investigatii legate de accident de la 10 zile la 5 zile.

In situatia in care valoarea reparatiei poate depasi valoarea autovehiculului, asiguratorul trebuie sa notifice in termen de 10 zile partea vatamata cu privire la valoare maxima a despagubirii pe care o poate primi.

O alta schimbare importanta in politele RCA care va intre in vigoare de la inceputul anului 2012 este aceea ca sistemul bonus-malus nu se va mai aplica doar persoanelor fizice, ci si celor juridice.

30.04.2012

inapoi